kinderdagverblijven

Ik kom binnen bij een kinderdagverblijf (KDV). Gitaar op mijn rug, een tas met kleine muziekinstrumenten in mijn ene en een blue tooth speaker in mijn andere hand. Nieuwsgierig kijkt een aantal kinderen mijn kant op als ik de groep binnen kom lopen. Wat is dat? vraagt een meisje als ik mijn gitaar uitpak. Verwachtingsvol kijkt ze naar de tas met kleine muziekinstrumenten en spelmateriaal die ik op een tafel zet.
Muziek op Schoot op kinderdagverblijven; in dit geval 10 enthousiaste dreumesen (kinderen in de leeftijd van 1 tot 2 jaar) met 3 pedagogisch medewerkers die staan te springen om te beginnen. We beginnen zittend op de grond in de kring waarbij handpop Kiki Konijn elk kind toezingt met een kort persoonlijk begroetingslied.
Vervolgens, afhankelijk van het eventuele thema dat het KDV heeft aangedragen, doen we een zevental spelvormen waarbij zingen, muziek maken op kleine instrumenten en bewegen op muziek elkaar afwisselen.
Het is genieten als, tijdens een andere les op hetzelfde KDV, 10 peuters aan het dansen zijn op gitaarmuziek terwijl ik een liedje over een kabouter zing. Allen hebben een rood kaboutermutsje op. Aan het eind van de les wordt Kiki wakker gemaakt zodat hij iedereen weer gedag kan zwaaien. Ook dit gebeurt weer door middel van een persoonlijk kort lied waarbij de naam van het kind wordt genoemd.

Met veel liefde stel ik lessen samen voor verschillende doelgroepen. Of het nu een babygroep, een dreumesgroep of een peutergroep is.
Ook is het mogelijk om muzieklessen te boeken voor de Naschoolse Opvang.
Heeft u als KDV interesse in een demonstratieles (€ 60,-) op een van de groepen? Wilt u een lessenreeksje in verband met een project op uw KDV? Dan kunt u informatie opvragen via het tabblad "contact". Ik sta u graag te woord! 


Een workshop Muziek op Schoot voor pedagogisch medewerkers behoort ook tot de mogelijkheden. Hierin gaan we in op hoe muziek ingezet kan worden op jouw kinderdagverblijf. De kosten hiervan zijn in overleg. 

Graag tot zings!