wie is mariek

De naam mariek komt van Marieke van Remmen (geb. 1976). Muziek is altijd al Marieke's passie geweest; vanaf het oranje speeldoosje dat kortjakje voor haar speelde toen ze nog een dreumes was, tot en met het behalen van haar Doctoraaldiploma Muziekwetenschap in 2005.
Al jaren droomde Marieke van een eigen "toko" en zie hier het resultaat: de website van haar eigen muziekpraktijk "MUZIEK MET MARIEK".

Marieke is sinds 2000 koordirigent. Ze begon bij jongerenkoor Debuut in Uithoorn en was van 2010 tot 2020 enthousiast muzikaal leider van Koor Progression in Mijdrecht.

In 2014 behaalde zij haar Bachelor of Music in Education, ofwel het HBO-diploma tot eerstegraads docent muziek waarmee ze mag lesgeven op de basisschool t/m het Hoger Beroeps Onderwijs. 


Januari 2015 was het moment waarop muziekpraktijk MUZIEK MET MARIEK officieel van start ging; de website kwam 'on air' en Marieke begon met het geven van muzieklessen aan kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar en hun ouder/verzorger.

Sinds 2016 geeft zij ook muzieklessen in gitaar en piano waarbij je je spelenderwijs kunt bekwamen in de techniek van het spelen, het notenschrift, het spelen van akkoorden en natuurlijk het samen spelen.

Met veel enthousiasme heeft Marieke deelgenomen aan de post-HBO studie Docent Muziek op Schoot waarvan zij in 2018 het diploma behaalde. Hierdoor heeft zij zich gekwalificeerd als docent die muzieklessen kan geven aan kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar en hun ouder/verzorger. Daarnaast geeft zij muzieklessen op kinderdagverblijven en workshops aan medewerkers in de kinderopvang.